Sumak / Sumac

Sumak Türk mutfağının olmazsa olmazlarından bir baharat çeşididir. Çalı görünümünde olan sumak çok ince bir gövdeye sahiptir, 3 metreye kadar yükselebilen, çiçekleri sarımtırak yeşil renktedir. Yaklaşık olarak 150 türü bulunan sumak Türkiye’de hemen her bölgede farklı alanlarda yetiştirilmektedir. Sumağın faydaları ile ilgili söyleyebileceğimiz diğer bir özellik ise antiseptik özelliği ile ateş düşürücü ve ishal kesici olması, boğaz ağrılarının giderilmesindeki olumlu etkisidir. Ekşimsi bir tadı vardır bu nedenle yemeklere ya da salatalara limon kullanılmadığında sumak tercih edilmektedir. Kokuyu azalttığı için soğan, sarımsak katılmış yiyeceklerde kullanabilirsiniz.

Paketlemeler 4gr şeklinde yapılmaktadır.

Net Ağırlık: 4gr

Besin Değeri  

1 gr sumağın besin içeriği;
• 0,04 mg protein
• 0,11 mg sabit yağ
• 0,017 mg toplam şeker
• 15,96 mg tanen

İzpak Gıda Ambalaj olarak Stick şeker, logolu ıslak mendil, tuz ve karabiber, küp şeker ve granül dolumunu yaptığımız diğer ürün skalamızın içine sumakta eklenmiştir. Sumak üretimi ve granül dolumu paketlendirerek kullanımını daha kolay bir hale getirdik. Böylece porsiyon ve adet sumak kullanımı hijyen ve pratik açıdan çok daha sağlıklı olacaktır. Toz sumak salatalara nar ekşisine göre daha çok lezzet veren,nar ekşisine göre daha keskin bir tadı olan baharattır.